Ekologiczne miody
Sześć pokoleń pszczelarzy, rezultat tradycji, know-how i umiejętności naszych mistrzów, to rodzina marka - Muria. Połączenie walorów rolno-uprawowych na górskich śródziemnomorskich zboczach z zaawansowaną technologią, umożliwiła nam stworzenie gamy wysokiej jakości produktów pszczelich.
Pszczelarze Muria mają 2000 uli typu Dadant z czarnymi pszczołami iberyjskimi (pszczoły hiszpańskie) ulokowanych na najlepiej kwitnących obszarach Półwyspu Iberyjskiego, co gwarantuje dostarczanie miodu przez cały rok.
Wykorzystujemy najnowsze technologie w pszczelarstwie szanując rodzinną tradycję wyuczoną od naszych przodków. Ekstrakcja odbywa się przy użyciu procesów mechanicznych najnowszej generacji, wyłącznie do ekstrakcji miodu z plastrów do bezpośredniego butelkowania.
• Ekstrakcja na zimno
• Wirówka rzemieślnicza
• Zachowanie wszystkich właściwości
• Prosto z ula
Życzeniem rodziny Muria zawsze było szerzenie kultury i znajomości świata pszczół. W 2011 roku powstało Centrum Interpretacji Pszczelarskiej Murii. Nasz miód jest wyjątkowej jakości, popartej wieloma nagrodami, które zdobyliśmy w różnych krajowych i międzynarodowych konkursach. Nasz produkt jest zawsze ceniony w kraju i na świecie jako jeden z najlepszych produktów we wszystkich konkursach, w których braliśmy udział. Nasze nagrody są naszą gwarancją.